Over ons

Fiets en Sport van den Berg: een echt familiebedrijf met hart voor fietsen!

In 1947 begon opa Van den Berg, Leo, zijn avontuur met een Rijwielzaak aan de Rijkesluisstraat A 373 in Oirschot. In datzelfde jaar werd ook Theo van den Berg geboren, wat betekende dat fietsen een familietraditie werd bij de Van den Bergs. Na het overlijden van opa in 1963 kwam er een einde aan de zaak in Oirschot. Theo, nog te jong om de zaak over te nemen, koos voor een carrière in de techniek, waar hij uiteindelijk hoofd van de tekenafdeling werd bij de PMB-Uva groep in Eindhoven.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na het faillissement van PMB en het feit dat zijn zoon Erik geen passende baan kon vinden na zijn schooltijd, besloten ze om de gereedschappen van opa weer tevoorschijn te halen en de fietsenbranche weer in te duiken.

Dit resulteerde in 2004 in de opening van “Profile van den Berg” aan de Nieuwstraat 15 in Son en Breugel. Als familiebedrijf, met moeder Riet die accessoires verkoopt en de administratie verzorgt, Theo die de fietsverkoop en werkplaats beheert, en Erik die voornamelijk in de werkplaats werkt, bouwden ze gestaag aan hun naam. Een naam die gebaseerd is op advies, kwaliteit en service, waarbij vooral de service eruit springt, gezien de toenemende afhankelijkheid van fietsen voor woon-werkverkeer.

In 2016 verhuisde de winkel naar het voormalige pand van de ABN-Amro bank aan de Nieuwstraat 28 in Son en Breugel, na een grondige verbouwing en uitbreiding van de werkplaats. Begin 2018 ging ook Riet met pensioen, en werden Chenny, de vrouw van Erik, en Indra toegevoegd aan het team. Chenny nam de administratieve taken op zich, terwijl Indra zijn meer dan 25 jaar ervaring in de werkplaats inbracht.

Tot op heden blijven wij trouw aan de principes van advies, kwaliteit en service. Dit laten wij onder andere zien door gratis demonstraties van E-bikes, gratis leenfietsen (ook elektrisch) voor reparaties, en gedetailleerde service en onderhoud. Bij Fiets en Sport van den Berg staat de klant centraal, nu en in de toekomst. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in onze winkel!

Hoe kunnen wij jou helpen?

Overweeg je een upgrade van je tweewieler of juist een grondige onderhoudsbeurt door een ervaren vakman voor je huidige fiets? Wij zijn er om je vrijblijvend te adviseren.